Prajitura pufoasa cu visine

de LicutaMarin in Prajituri, 6 Iul 2011 | 20625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca lichida (grasime 30%)
  • 400 gr visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.

2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.

3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.

4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.

5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la Krem